Biography

Stelios Mandalos

Γεννημένος το 1979 στην Ελευσίνα, με τις ρίζες του να πηγάζουν από την Χαλκιδική, τα Δωδεκάνησα και την ορεινή Βοιωτία και κατ” επέκταση και τις πρώτες του γευστικές του αναμνήσεις, που φέρει ακόμα και σήμερα μαζί του, εντός κι εκτός κουζίνας.

Στα 18 χρόνια καριέρας έχει εργαστεί σε κουζίνες ξενοδοχείων 4 και 5 αστέρων, σε κέντρα μαζικής εστίασης και σε catering που συμμετείχαν σε σημαντικές διοργανώσεις όπως οι Ολυμπιακοί Aγώνες και η Eurovision.

Κατά την θητεία του σε κουζίνες του εξωτερικού γνώρισε τις εθνικές κουζίνες πολλών ευρωπαϊκών χωρών αλλά και της Ασίας, τις οποίες έχει πλέον παντρέψει με αρμονικό τρόπο με την ελληνική, δίνοντας τους έντονο χαρακτήρα και μεσογειακή ταυτότητα.

stelios mandalos

Οι σπουδές του δεν σταμάτησαν ποτέ, αφού μετά από σχολές της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Ελλάδας ως μάγειρας, εξακολουθεί και παρακολουθεί σεμινάρια και μαθήματα σε σχολές ζαχαροπλαστικής της Γαλλίας, της Ελβετίας και δίπλα σε μεγάλα ονόματα του ελληνικού γίγνεσθαι.

Ανήσυχο μαγειρικό πνεύμα, και όχι μόνο, δίνει ταυτότητα στις δημιουργίες του και στις γεύσεις του αποσκοπώντας στον «στοματικό οργασμό σε κάθε μπουκιά» όπως τονίζει με το «θράσος» που τον διακρίνει.

Αφού εργάστηκε για μία διετία ως προσωπικός μάγειρας σε εφοπλιστές και επιχειρηματίες του εξωτερικού, πλέον τον βρίσκουμε να παντρεύει το νεοϋρκεζικο Burger με τις ελληνικές γεύσεις στο Barbara Que στα Βριλήσσια.

Loading